Tlf: +45 9831 4344   |   Fax: +45 9832 3945   |   Mail: Golfklubben@mail.dk

1. Division Veteran

ØRNEHØJS 1. DIVISIONS VETERAN HOLD 2017

Danmarksmesterskabet for veteranhold.
Ørnehøj Golfklubs 1. divisionshold i veteranrækken deltog i weekendens danmarksmesterskab i Næstved sammen med de øvrige puljevindere Århus, Kokkedal og Rungsted.
Holdet bestod af Kirsten Nielsen, John Bisgaard, Hans Nielsen, Preben Klinge og Finn Svendsen, som spillede single samt i mixed foursome Anette Heering og Knud Saaby. Holdet tog til Næstved fredag og prøvespillede banen før lørdagens semifinale mod Århus. Banen var meget våd efter ugens kraftige regn, men under de tre dages spil var der stort set tørt.

Lørdagens semifinale startede med en sejr til Kirsten på 3-1. Århus udlignede i 4. single. Hans bragte igen Ørnehøj foran med en 3-1 sejr, og Preben fastholdt denne stilling ved at dele 2. single. Igen udlignede Århus, da den tidligere senior danmarksmester, Claus Thorsen, vandt 1.single. Dermed var stillingen 5-5 før den sidste match foursome. Her kæmpede Anette en brav kamp for at holde stillingen og Århus føringer blev flere gange indhentet, men uden en god makker gik det ikke, så foursome tabte 2-1, dermed var chancen for et DM tabt. 9-4 til Århus.

Lørdag aften blev brugt til at opbygge selvtilliden til søndagens kamp om en bronzemedalje. Modstanderen var sidste års danmarksmestre fra Rungsted. Denne kamp startede igen med en sejr til Kirsten på 2-1. Kirsten har dermed ikke tabt en turneringskamp i 2017! John vandt 4. single. I 3.single var Hans oppe mod en stærk modspiller som førte med 3 up, før Hans tog sig sammen og vandt 2 up. Dermed førte Ørnehøj 6-0, men det vidste de sidste spillere intet om. Rungsted er en traditionsrig klub med mange gode spillere, og både i 2. og 1. single vandt Rungsted og bragte stillingen til 6-4 til Ørnehøj. I foursome stillede Rungsted med Merete Meiland, som er tidligere mange gange dansk mester som damespiller og landskampspiller, og en herrespiller, som for få år siden var en af de dominerende spillere på seniortouren, og de spillede godt. Men den dag spillede Anette og Knud godt sammen og nærmest over evner, så matchen blev meget spændende. Afgørelsen kom på sidste hul, hvor Ørnehøj parret lavede en sikker par, og Rungsted kiksede deres par put med et par cm.

Dermed vandt Ørnehøj matchen med 10-4 og fik efterfølgende overrakt DGUs bronzemedaljer, inden de glade og trætte spillere begav sig på den lange vej mod Nordjylland.

Sidste spillerunde Veteran 1. division

Ørnehøjs veteran divisionshold var allerede puljevinder før sidste runde, men ikke desto mindre har det været tætte kampe mellem meget jævnbyrdige hold. Holdet til de sidste to puljekampe var de sædvanlige spillere: Kirsten Nielsen, Peter Skovbo, John Bisgaard Andersen, Hans Nielsen, Finn Svendsen, Anette Heering og Knud Saaby.

Lørdag: Mens vi kørte til Viborg startede regnen, og den varede ved, indtil vi var hjemme igen hen under aften, så lysten til golf var noget begrænset. Kirsten startede med at vinde sin single, hvorefter Viborg udlignede ved at vinde 4. herresingle. Men Ørnehøjs øvrige herresingler må åbenbart have følt, at de skyldte en sejr, for John, Hans og Finn vandt alle, og dermed var kampen afgjort. Derfor gjorde det mindre, at vores foursome tabte årets første match. Resultat 8-6 til Ørnehøj. Dette resultat lagde pres på Viborg i kampen om at undgå nedrykning, idet Sæby samme dag slog Aalborg.

Søndag: På hjemmebane tog vi imod Sæby. Vejret var nu tørt, koldt og stærkt blæsende. Kirsten startede med at dele sin match, hvilket var et dårligt signal, da hun ellers havde vundet alle tidligere matcher. Peter fulgte efter med endnu en delt match, hvorefter de tre sidste herresingler alle tabte. Nu var holdkampen tabt, idet Sæby havde 8 point. Det vidste Anette og Knud dog ikke, og de vandt den sidste match, foursome, med 5/4, så nederlaget blev begrænset til 6-8.  Samtidigt overraskede Viborg ved at vinde 8-6 i Aalborg, så Aalborg rykker ud.

Men sæsonens foreløbige resultat er en sikker pulje sejr til Ørnehøjs veteraner, som nu har en god måned til at forberede sig til to kampe om Danmarksmesterskabet. Matcherne foregår i Næstved, og Ørnehøj møder i semifinalen Aarhus Golfklub. Den anden semifinale er mellem Rungsted og Kokkedal.

3. og 4. runde i 1. Division veteran

I weekenden den 17. / 18. juni havde Ørnehøjs veteran hold i 1. division besøg af Viborg (lørdag) og Aalborg (søndag). Ørnehøj var på forhånd ubesejret og kunne med et godt resultat vinde puljen allerede nu. Holdet bestod af Kirsten Nielsen, Peter Skovbo, John Bisgaard Andersen, Hans Nielsen, Finn Svendsen (alle i single) samt Anette Heering og Knud Saaby i foursome.

LØRDAG mod Viborg:

Vejret var fint men noget blæsende. Kirsten startede og vandt sin single 4/3. Derefter kom de næste tre herrer, Peter, John og Hans ind med en uafgjort match.

Første herre single tabte Ørnehøj, og derfor var resultatet før den sidste match 5-5. I den sidste match var det to hidtil ubesejrede foursomes, der mødtes, men hjemmebanefordelen gjorde udslaget, så Anette og Knud vandt 4/3. Dermed var Ørnehøj samlet set vinder med 9-5.

Samtidigt spillede de to andre hold Allborg og Sæby mod hinanden med Aalborg som kneben vinder.

SØNDAG mod Aalborg:

Vejret var stadigt fint, nu med endnu mere blæst. Kirsten og Peter vandt de to første matcher sikkert, hvorefter vi tabte 3. herresingle, så vi førte med 4-2.

Derefter vandt Hans sin single med 2-1, men da vi tabte 1. single (til en tidligere Ørnehøj spiller) var stillingen 6-4 til Ørnehøj, så sejren kunne gå til begge sider, da den sidste match, foursome giver 4 points. Aalborgs foursome havde den tidligere pro i Ørnehøj og Hals Howard Barton på holdet, så det blev en spændende match med skiftende føringer. Matchen blev dog afgjort til Ørnehøjs fordel, da Anette holede en birdie på hul 16.

Dermed vandt Ørnehøj kampen med 10-4. De øvrige resultater flaskede sig så heldigt, at Ørnehøj allerede nu er sikker puljevinder og skal dermed deltage i finalestævnet om danmarksmesterskabet til september sammen med tre andre hold.

Holdet består af Anette Heering, Kirsten Nielsen, Finn Svendsen, Hans Nielsen, John Bisgaard Andersen, Peter Skovbo og Knud Saaby.

Lørdag den 6. maj startede vi sæsonen med en svær udekamp mod Aalborg, og grundet afbud var Leo Mørch indkaldt som forstærkning. Det blevet årets første sommerdag, men Aalborgs ellers så fine anlæg var ikke sommerklar, da fairways var ringe og greens lige sandet. Kirsten vandt den første match, men så tabte vi 4. herresingle. Peter gav os påny et forspring med en sejr, men så tabte vi de sidste to herresingler, så Aalborg førte 6-4 før den sidste match, foursome. Her vandt vi og fik den samlede sejr på 8-6. God start, da vi altid har tabt i Aalborg. Det skal dog siges, at Aalborg kort før starten opdagede, at deres 1. single, Howard Barton (tidligere pro i Hals) ikke havde et EGA hcp, og de måtte derfor i hast indkalde en reserve.

Søndag bød på endnu en udekamp mod Sæby, hvor vi tabte sidste år. Vejret var igen fint, og Sæbys bane står flot (lidt misundelige). Kirsten var presset i den første match, men kneb en 1-0 sejr hjem. Fjerde h-single tabte vi, men John vandt en sikker sejr i tredie h-single. Derefter tabte vi to h-singler bla til vores tidligere klubmester Per Åke. Så var stillingen 6-4 til hjemmeholdet, nøjagtigt som i lørdagens kamp. Den sidste match, foursome, gik alle atten huller ud, men da Anette havde sænket et parput for en 1-0 sejr, var holdsejren hjemme med 8-6 som dagen før.

Vi fører nu gruppen med max point, og i næste runde den 17/18 juni har vi hjemmekampe mod Viborg og mod Aalborg.

Venlig hilsen Knud

 

WordPress Lightbox